“Creativiteit is het sleutelwoord”

Care Expert Cleaning onderscheidt zich door digitalisering

Een flinke sprong vooruit op het gebied van procesoptimalisatie en kwaliteit. Dat is wat Care Expert Cleaning met de mobile app ‘i-Clean’ beoogde én bereikte. Het dochterbedrijf van Vebego in België loopt voorop in de digitale revolutie in de schoonmaaksector.

Innovatie en digitalisering zijn in alle sectoren aan de orde van de dag. Ook de schoonmaakbranche ontkomt er niet aan, stelt Vanessa Morini, Senior Development Manager bij Care Expert Cleaning. "De concurrentiestrijd met andere bedrijven is bikkelhard. Klanten stellen steeds strengere eisen, zeker als het gaat om gevoelige omgevingen, waar alles moet gebeuren volgens de Good Manufacturing Practice-regelgeving, met strikte procedures voor hygiëne, registraties en voorwaarden. We hebben daarom een speciale divisie in het leven geroepen die zich toelegt op het schoonmaken van zogeheten cleanrooms en kritische laboratoria van ziekenhuizen, farmaceutische biotechnologische bedrijven en semi-conductor bedrijven.”

Tal van nieuwe initiatieven

De lat ligt hoog in de farmacie, weet Vanessa Morini. Het zorgt voor tal van nieuwe initiatieven, projecten en samenwerkingsverbanden. “Creativiteit is het sleutelwoord. Grenzen vervagen. Er komen steeds meer samenwerkingen tussen de farmacie en technologische bedrijven. Zo wordt momenteel bijvoorbeeld voor diabetespatiënten een glucosesensor voor in het oog ontwikkeld. Een piepkleine sensor kan hoge bloedsuikers signaleren en deze via NFC-technologie naar een smartphone sturen.”

“Gebruiksvriendelijke app levert gigantische tijdswinst op voor onze mensen én onze klanten”

Alle taken op de tablet

Ook Care Expert Cleaning liet zich van zijn creatiefste kant zien. Het bedacht en ontwikkelde de app: ‘i-Clean’. Vanessa Morini: “Deze gebruiksvriendelijke app is gekoppeld aan onze planningssoftware en is gevalideerd volgens de strenge normen van de GMP-regelgeving. De app zorgt ervoor dat onze cleaning operators al hun taken via hun tablet doorkrijgen. Tegelijkertijd kunnen ze aankruisen welke taken ze hebben uitgevoerd.” De teamleider krijgt een overzicht van de niet-uitgevoerde taken en kan zo de processen nog beter onder controle houden, legt Vanessa uit. “Dit levert gigantische tijdswinst op voor onze mensen én onze klanten. We gebruiken deze applicatie nu alleen nog voor de cleanrooms en kritische laboratoria, maar de kans is groot dat het toepassingsgebied wordt uitgebreid.”