Focussen op de klant

Extra toegevoegde waarde bieden

Om een gezond bedrijf te blijven, moet Vebego veranderen. We zijn financieel solide, maar de resultaten – een kleine plus over het gehele jaar 2018 – zijn niet goed genoeg. Om onze ambities ook in de toekomst gestalte te kunnen geven moet de winstgevendheid omhoog. De klantvraag is hierbij leidend.

Steph Feijen, lid Raad van Bestuur Vebego: “Als het gaat om het verbeteren van ons resultaat hebben we in 2018 al flinke stappen gezet. Onder andere door onze organisatie slimmer in te richten en mede hierdoor de kosten te verlagen. Maar dat niet alleen. Wat op langere termijn nog belangrijker is, is dat we onze klanten stelselmatig meer toegevoegde waarde gaan bieden. Niet meer louter op afroep enkelvoudige diensten leveren, zoals het schoonmaken van gebouwen, maar steeds vaker de totaaloplossingen bieden waarnaar bedrijven en sectoren op zoek zijn.”

Nieuwe manieren van denken en doen

“Het oppakken van zo’n steviger rol richting klanten is alleen mogelijk als we als Vebego volledig focussen op de klant en zijn specifieke vraag. Als we van buiten naar binnen denken, als we proactief handelen. Met onze 167 bedrijven en de dienstverleningsconcepten die daarbij horen, hebben we meer dan genoeg potentieel in huis om klanten meer te bieden dan nu het geval is. Het vraagt wel om nieuwe manieren van denken en doen. Om samen denken en samen innoveren. Het betekent bijvoorbeeld, heel concreet, dat we bij een aanvraag van een klant het aanbod van een of meer van onze eigen bedrijven niet primair als uitgangspunt nemen. De klantvraag staat centraal: hoe kunnen we samen, als collectief, tot een optimale oplossing voor de klant komen?”

“Oplossingen die inspelen op de uitdagingen waar de klant voor staat”

Goed onthaal in de bestuurskamer

Vebego is in 2018 druk bezig geweest om de dienstverlening voor klanten vaker te verbinden tot een breder aanbod. “We willen meer zijn dan een leverancier van tal van diensten. We willen naast en achter bedrijven en sectoren staan met strategische totaaloplossingen. Oplossingen die inspelen op de uitdagingen waar de klant voor staat en die ook in bestuurskamer op een goed onthaal kunnen rekenen. Het is de manier om ons te onderscheiden van de concurrentie. Als Vebego hebben we in 2018 onze topstructuur alvast ingericht op deze transitie.”

Integrale facilitaire dienstverlening

Het project ‘A59’ was het afgelopen jaar een treffend voorbeeld van de kracht van Vebego als collectief. “Bij een grote aanbesteding van GGZ-instellingen gelegen langs de A59 bundelden we de krachten van zeven Vebego-bedrijven. Het leidde tot een ijzersterke winnende aanbieding die veel verder gaat dan schoonmaakdiensten en die de betrokken instellingen integrale facilitaire dienstverlening biedt.”