“Het draait om het elkaar willen helpen”

Ron Fennema, divisiedirecteur Vebego International

Ron Fennema (links), Giuseppe Santagada (midden) en Jacqueline Goedmakers (rechts).

Ron Fennema is sinds 1 juni 2018 divisiedirecteur bij Vebego. Zijn doel? In schoonmaaktermen wil hij Vebego weer laten ‘glanzen’. En om dat voor elkaar te krijgen is er zowel een interne als een externe verandering nodig. “We moeten nog meer uitdragen wat de impact van Vebego is.”

“Het werk dat Vebego levert, draagt niet alleen bij aan een schone werkomgeving: we leveren een belofte en onze mensen dragen deze als echte Vebego-ambassadeurs uit. Dat zet een golf aan positiviteit in beweging. Zo kunnen de werknemers van onze klanten op hun beurt beter presteren in een schone en veilige werkomgeving. Het verschil kunnen maken op mens en omgeving is onze onderscheidende factor én ook nog eens de belangrijkste redenen dat ik zelf heb gekozen voor Vebego als werkgever. En daar ben ik trots op.”

“We leveren een belofte en onze mensen dragen deze als echte Vebego-ambassadeurs uit.”

De focus verleggen

“Bij mijn start bij Vebego kwam ik erachter dat de oprechtheid, de familiewaarden en de duurzame propositie absoluut geen loze beloftes zijn. Ze vormen zelfs het bestaansrecht van de organisatie. Zoals ik al zei, ben ik heel trots om te mogen werken voor een werkgever als Vebego, maar ik merk dat wij als bedrijf deze trots nog niet consistent genoeg uitdragen. Zonde, want Vebego staat voor mooie en impactvolle projecten. En in een sterk concurrerende markt maken we juist het verschil door in te zetten op mensenwerk en het naar buiten toe dragen waar we als familiebedrijf écht voor staan.”

Elkaar helpen

Vebego is groot geworden door eigen merken te creëren. En door ondernemerschap, tot zo laag mogelijk in de organisatie. Dat is een grote kracht, maar tegelijkertijd hebben we er last van. Er vindt een verschuiving plaats van deze ‘losse’ ondernemingen naar één Vebego. Ron Fennema: “De authenticiteit van de verschillende merken moeten blijven bestaan, terwijl synergie en samenwerking een steeds prominentere plek moet innemen. Dat vraagt om het bundelen van onze krachten. Het ontstaan van de nieuwe divisiestructuur is daarin een belangrijke stap. Het draait om kennisuitwisseling, het elkaar willen helpen en het samen ondernemen.”