Samen maken we de wereld een beetje schoner, mooier en beter

Ton Goedmakers, lid Raad van Bestuur van Vebego

“Mijn opa Tonny, oprichter van Vebego, was zijn tijd ver vooruit. Hij vond het belangrijk dat mensen echt plezier hadden in hun werk. En dat ze doordrongen waren van het feit dat ze een waardevolle bijdrage leverden. Dat was voor hem zelfs belangrijker dan winst maken. Ruim 75 jaar later draait het bij Vebego nog altijd om dezelfde kernactiviteit: mensenwerk.”

“In bijna acht decennia Vebego is er ontzettend veel bedacht, opgestart en uitgewerkt. Talloze initiatieven, projecten en bedrijven die bijdragen aan een betere wereld. We maken binnen de familie weleens het flauwe grapje dat het aan onze achternaam ligt, maar ‘goed willen doen’ is een kenmerkende eigenschap van onze organisatie. Anno 2019 is het thema impact hot. Nadat de Verenigde Naties in 2015 de Sustainable Development Goals (SDG’s) opstelden, zijn bedrijven meer dan ooit bezig met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij ook. Maar nieuw is het voor ons niet.”

“Het past helemaal in deze tijd om het goede voorbeeld te geven.
Be good and tell it”

“Wel is het dankzij de SDG’s eenvoudiger geworden om ons verhaal te vertellen. Jarenlang was ‘goed doen’ vooral gebaseerd op een abstractie, een gevoel. En het was een beetje onzichtbaar, ook omdat we te weinig met onze initiatieven naar buiten traden. Dat is nu anders. Het past helemaal in deze tijd om het goede voorbeeld te geven en elkaar te inspireren. Be good and tell it. We passen programma’s als Betekenisvol Werk en Financiële Vitaliteit toe in alle eigen bedrijven. Deze initiatieven zijn ook in andere organisaties goed toepasbaar. Daarom brengen we ze voor het voetlicht. Net zoals we graag willen leren van de succesverhalen van andere organisaties. Want samen zijn we in staat de wereld een beetje schoner, mooier en beter te maken.”