“Stilstaand water is dood water”

Richard Bakker, ambulant voorman bij Balanz Facilitair

Mensen met een arbeidsbeperking krijgen volop kansen bij Vebego. De visueel en auditief beperkte Richard Bakker bijvoorbeeld. Na langdurige werkloosheid werkt hij inmiddels alweer acht jaar bij Balanz Facilitair. Hij is er ambulant voorman in de schoonmaak en heeft meerdere objecten – waaronder scholen, kantoren en gemeentepanden – onder zijn hoede.

“Ik zat al jaren thuis toen de gemeente Heerlen mij belde. Of ik soms bij Balanz Facilitair wilde werken. Ja, natuurlijk! Die kans greep ik met beide handen aan. Ik ben er ontzettend dankbaar voor. Eindelijk draaide ik weer mee in de maatschappij en kon ik weer een voorbeeld zijn voor mijn kinderen. In een paar maanden tijd werd ik opgeleid tot conciërge en schoonmaker. Daarna kon ik aan de slag op een basisschool. Later werd ik voorman in de schoonmaak, eerst op niveau drie. Uiteindelijk ben ik door verschillende ontwikkeltrajecten voorman op het eerste niveau geworden.

“Eindelijk draaide ik weer mee in de maatschappij!”

Die groei is heel belangrijk voor me. Ik zeg altijd, stilstaand water is dood water! Daarom zoek ik allerlei dingen uit en probeer ik op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het schoonmaakvak. In de functie die ik nu heb, zit ik op het hoogste niveau. Maar ik wil wel graag blijven groeien. Misschien wel naar de functie van objectleider. Ik zie mezelf ook wel als instructeur of vakdocent zelf mensen opleiden. Dus wie weet!”